دکتر رهایی تاکید کرد؛ نشست و رایزنی با مسئولان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور برای افزایش بودجه دانشگاه صنعتی امیرکبیر

 | تاریخ ارسال: 1402/8/27 | 

 

ششمین گردهمایی کارکنان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در روز پنج شنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۲ در محل سالن اجتماعات دانشگاه برگزار شد.
در ادامه بیانات رئیس دانشگاه و اهم سایر موارد مطرح شده در این گردهمایی را از نظر می‌گذرانید:
دکتر رهایی تاکید کرد؛
نشست و رایزنی با مسئولان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور
برای افزایش بودجه دانشگاه صنعتی امیرکبیر/ کارکنان و اعضای هیات علمی ستون فقرات دانشگاه محسوب می شوند
تلاش برای تامین مسکن کارکنان


سرپرست دانشگاه گفت: هفته گذشته به همراه جمعی از همکاران با سازمان برنامه و بودجه نشست‌هایی داشتیم تا بتوانیم کمبودهای فعلی را تا پایان سال جبران کنیم. متاسفانه دانشگاه صنعتی امیرکبیراز نظر روند رشد بودجه در بین دانشگاه‌های  تهران رتبه ۱۱ را دارد که تقریبا در انتهای جدول قرار داریم و برنامه‌ریزی می کنیم، برای سال آینده دورنمای مثبتی برای دانشگاه از نظر بودجه ترسیم کنیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیر کبیر، دکتر علیرضا رهایی در ششمین گردهمایی کارکنان این دانشگاه ضمن بیان این مطلب به هجوم بی رحمانه صهیونیست‌ها به غزه و اقدامات بسیار شنیع و زشت آنها برعلیه مردم ستم دیده فلسطین اشاره کرد و گفت: برای موفقیت مردم فلسطین که همواره از سوی استکبار جهانی مورد ستم قرار گرفتند به طوریکه بیش از ۱۲ هزار نفر از آنها طی یک ماه گذشته شهید شدند، دعا می‌کنیم. شاید برای اولین بار است که رژیم اشغالگر قدس ضربات سنگینی از سمت جبهه مقاومت متحمل شده است و خوشبختانه برای اولین بار نیز همه کشورهای حامی جبهه مقاومت بر علیه این رژیم ورود کرده و به یک همکاری و همگانی دست یافتند.
وی در ادامه تصریح کرد: همانطور که مسولان نظام ما نیز اظهار کردند شاید این اتفاقات یک ماه اخیر غزه یک امتحانی بود که خداوند مقدر کرد تا دست محافل غربی و استکبار جهانی رو شود تا آن دوگانگی خود را نشان دهد و حقانیت مردم فلسطین توسط اقشار مختلف مردم در دنیا شناخته شود.
سرپرست دانشگاه صنعنی امیرکبیرهمچنین به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص خط و مشی دانشگاهیان اشاره و خاطر نشان کرد: ایشان در زمان‌های مختلف در بیانات خود نکات مهمی را مطرح می کنند به نحوی که خط مشی‌های کلان را برای همه مسئولان کشور در مورد وظایف دانشگاه‌ها طی چند سال گذشته داشتند. در این زمینه عنوان کردند ما نیازمند یک جهش علمی هستم. بر اساس این رهنمود، شروع و فعالیت خوبی در مراکز علمی و دانشگاهی کشور مثل دانشگاه صنعتی‌امیرکبیر آغاز شد. خوشبختانه موفقیت‌های خوبی نیز حاصل شد به گونه‌ای که ما شاهدیم  در بسیاری از محافل داوری که شرایط علمی دانشگاه‌ها و کشور را قضاوت می‌کنند اعلام شد ایران از جنبه رشد علمی رتبه ۱۳ را در سطح دنیا کسب کرده است که این موفقیت موجب خوشحالی برای همه ما شد.
دکتر رهایی یادآور شد: رهبری در تذکر اخیر خود به دانشگاه‌ها عنوان کردند ما هنوز هم از رشد علمی خیلی عقب هستیم به دلیل اینکه یک سابقه طولانی از دوران گذشته قاجار و پهلوی در این زمینه روی داد و کشور در عمق عقب ماندگی قرار گرفت و با وجود تلاش‌های چهل سال اخیر، همچنان نسبت به نظام های پیشرفته عقب ماندگی‌هایی را داریم. بنابراین نباید مغرور به این اتفاقات باشیم و باید همچنان رشد علمی خود را دنبال کنیم. همچنین در بیانات دیگر می فرمایند باید خودمان را برای فصل تازه‌ای از تحرکات علمی آماده کنیم، بر این اساس باید یک حرکت مبتکرانه از سوی دستگاه‌های علمی کشور صورت بگیرد که عقب نمانیم.
وی ادامه داد: در دوران اخیر همه ما شاهد هستیم کشورهای منطقه که یک زمانی از نظر جایگاه علمی فاصله زیادی با کشور ما داشتند. اما با سرمایه‌گذاری سنگین در این حوزه توانستند به رشد خوبی دست یابند و جایگاه خود را به سرعت ارتقا داده و در برخی بخش‌ها نیز به ما نزدیک شدند. بنابراین اگر ما وقفه کنیم در این مسیر عقب خواهیم ماند در این زمینه رهبری نیز می فرمایند: ما به یک پیشرفت و جهش علمی نیازمندیم و دولت در شرایط علمی باید در تامین مسایل مادی این پیشرفت سرمایه‌گذاری جدی کند.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: با وجود فرمایشات ارزشمند رهبر انقلاب هنوز ما شاهدیم همچنان بسیاری از دستگاه‌های اجرایی اهمیت این امر و مطالب را درک نکردند و هنوز هم ما در کمیته‌های دانشگاهی با کمبودهای زیادی از نظر بودجه مواجه‌ایم.
رهایی تاکید کرد: ما هفته گذشته به همراه جمعی از همکاران با سازمان برنامه و بودجه نشست‌هایی داشتیم تا بتوانیم کمبودهای فعلی را تا پایان سال جبران کنیم و دورنمای خوبی برای سال آینده داشته باشیم.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه از نظرات و پیشنهادات کارمندان دانشگاه برای بهبود وضعیت رفاهی آنها استفاده خواهیم کرد، گفت: مسیر ضعیفی در زمینه اجرای قانون جهش تولید مسکن طی می کنیم، در این زمینه نیز مکاتبات لازم صورت گرفته است و تلاش داریم تا جمعی از کارکنان جوان که از نعمت مسکن بی بهره هستند، دارای مسکن شوند. این روند در دانشگاه صنعتی امیرکبیر از امسال شروع می‌شود و امیدوارم تا یک تا دو سال آینده منجر به تامین مسکن برای کارمندان شود.

رهایی خاطر نشان کرد:شرایط امروز کشور شرایط خاصی است و همه ما شاهد هستیم نسلی که امروز به عنوان نسل جوان در کنار ما است بر خلاف نسل‌های گذشته نسل پر امید، با انگیزه و با نشاطی نیست. بنابراین کارمندان و اعضای هیات علمی ستون فقرات دانشگاه محسوب می‌شوند با توجه به اینکه طی سال های اخیر دانشجویان ما با نشاط و با انگیزه نیستند به گونه‌ای که بعضا در میانه دوره تحصیلی درس را رها می کنند یا با مشکلات متعددی مواجه می‌شوند؛ بر این اساس توجه داشته باشیم هدف و تلاش ما در بخش‌های مختلف باید صرفا تربیت دانشجویان باشد وفضای امید و پرتلاش را به آنها القا کنیم.
وی در پایان بر داشتن روحیه همفکری و همکاری در بین مسئولان و کارکنان در دانشگاه تاکید کرد و گفت: باید شرایط طوری باشد ضمن اینکه احترام همدیگر را حفظ می‌کنیم ؛ از پیشنهادات سازنده در جهت بهبود شرایط کار و زندگی نیز استقبال کنیم و درخواست من این است در این زمینه کارکنان عزیز همکاری کنند تا همه با هم در زمینه ارتقا و رشد دانشگاه حرکت کنیم.
در این مراسم دکتر میلاد رضایی معاون توسعه و مدیریت منابع به علت مسافرت کاری و عدم حضور در این نشست به صورت برخط صحبت هایی کوتاهی را درخصوص بودجه دانشگاه، توجه به وضعیت معیشت کارکنان و ... ایراد کرد.
در ادامه دکتراباذر ضیایی گفت: وقتی مصوبه‌ای از سوی وزارت علوم ابلاغ می‌شود نباید اعلام کنیم این مصوبه حکم قانون دارد چرا که بین قانون و مصوبه تفاوت هست. در واقع قانون جایگاه مطالبه‌گری دارد و حتما باید  اجرایی شود. اما وقتی فردی مصوبه‌ای را بدون در نظر گرفتن شرایط سازمانی ابلاغ می‌کند متاسفانه اتفاقات خوبی را رقم نمی‌زند. در دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز برخی از این نوع مصوبات وجود دارد که در بیشتر مواقع ما با رییس و معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه دنبال نحوه اجرایی‌سازی آن هستیم.
مدیر امور اداری و پشتیبانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: اقتضائات هر سازمان و دانشگاهی متفاوت است بر این اساس تصمیمات و مصوبات باید بر اساس این شرایط تدوین و ابلاغ شود. امیدوارم این دانشگاه طی سال‌های آینده به سطوح عالی دانشگاهی تبدیل شود که دسترسی به آن مستلزم همکاری همه ارکان است. در این شرایط جایگاه دانشگاه صنعتی امیرکبیر در همه جا اعم از سازمان برنامه مدیریت و برنامه‌ریزی ویژه خواهد شد و توجهات ویژه‌ای نیز شامل آن می شود.
وی دلیل عدم دعوت از برخی نیروهای شرکتی برای حضوردر این گردهمایی  را امکانات محدود دانست و گفت: بر این اساس ما نمی توانستیم پذیرای همه همکاران در این نشست باشیم. ولی برنامه‌ای هم برای این همکاران عزیز خواهیم داشت.
ضیایی تاکید کرد: باید قبل از انجام هر کاری تامل کنیم و عجله ای نداشته باشیم همانند ژاپنی ها که همواره بجای محاسن عیوب هر کاری را بررسی می‌کنند. بنابراین قبل از اقدام باید عیوب را برطرف کنیم و آن کار را با کمترین عیب اجرایی کنیم ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز کارها را آرام اما با برنامه ریزی پیش می بریم و در آینده خبرهای خوش تری خواهیم داشت.
وی اظهار کرد: متاسفانه بسیاری از تصمیم گیری هایی که در ادارات مختلف انجام می شود احساسی است در حالی که اگر فکر کنیم و نتایج کاری را بررسی کنیم به نتیجه دست مطلوب دست خواهیم یافت؛ در این شرایط نارضایتی پیش نخواهد آمد.
مدیر امور اداری و پشتیبانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: در حوزه بیمه تکمیلی تلاش داریم بهترین تصمیم را که به نفع همکاران است اتخاذ کنیم و کارکنان شرکتی نیز از آن استفاده خواهند کرد. در حوزه وام‌ها نیز تفاهم نامه‌هایی با بانک ملت انجام دادیم تا کارکنان بتوانند از این تسهیلات استفاده کنند اگر چه تلاش‌ می‌کنیم تا بتوانیم وام‌هایی با بهره پایین‌تر به کارکنان دانشگاه اعطا کنیم و رایزنی‌هایی نیز در این زمینه انجام شده تا بتوانیم آن را عملیاتی کنیم.
وی در پایان گفت: شرایط انتخاب کارکنان نمونه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر را بررسی خواهیم کرد.
دکتر اقبال شاکری عضو هیات علمی دانشگاه و نماینده مجلس شورای اسلامی در این مراسم با اشاره به ۹۲ شهید این دانشگاه گفت: باید از آنها بخواهیم فرزندان ما را یاری کنند تا به اهداف مورد تأکید مقام معظم رهبری نائل شویم.
وی ادامه داد: همه رده‌های فعال در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پرورش این نخبگان نقش اساسی دارند و لازم از همه کسانی که در سال‌های گذشته در این دانشگاه بودند یاد کنیم چون همه آن‌ها و همه افرادی که در آینده می‌آیند در مسیر نخبه پروری هستند.
وی با تاکید بر اینکه این دانشگاه در حدود  ۸ رشته اصلی حوزه مهندسی در میان کشورهای دنیا در رده های اول تا پنجم قرار دارد و این دستاورد حاصل دسترنج اساتید و فعالیت شما کارکنان عزیز است.

شاکری، با اشاره به افرادی که در سال‌های گذشته در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به امر نخبه‌پروری مشغول بودند و اکنون نیستند،خاطر نشان کرد: باید حق پیشکسوتان حفظ شود و اگر از آنها یاد می‌شود، کار پر افتخاری است.
وی با اشاره به ۹۲ شهید دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: ما درهرعملیاتی یک شهید داریم. ۵ شهید نیز در صحن دانشگاه دفن شدند. خون این شهداست که امروز به راحتی به راهمان ادامه می‌دهیم. اینها در سختی‌ها حتما ما را یاری خواهند کرد.
دبیر شورای کارکنان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به برگزاری نشست نمایندگان شورای مرکزی گفت: برای پیگیری مطالبات هر یک از اعضای دانشگاه درخواست‌های خود را از طریق نمایندگان واحدها ارسال کنند.
علی اکبر اسدالهی دراین گردهمایی با بیان اینکه همه کارمندان و همه افرادی که در خانواده امیرکبیر کار می کنند افرای هستند که بالاترین جایگاه را دارند، گفت: در این گردهمایی ۵۰۸ نفر ثبت نام کردند که ۹۸ نفر آنها در روز آخر ثبت نام خود را نهایی کردند و ۲۸ نفر نیز جا مانده بودند که به لیست نهایی اضافه شد.
اسدالهی، همراهی و شور و نشاط را از دیگر جنبه‌های این گردهمایی عنوان کرد و افزود: اطمینان  دارم که در طی این رویداد یک روز تاریخی برای دانشگاه صنعتی امیرکبیر ثبت شود.
وی با بیان اینکه روز ۵ آذر ماه سال‌جاری میزبان نمایندگان شورای مرکزی هستیم در دانشگاه، اظهار کرد: هر یک از اعضای شورا و همچنین کارکنان دانشگاه، نظرات خود را به نمایندگان واحدها ارائه دهند تا بتوانیم مطالبات شما را در این نشست پیگیری کنیم.
در این مراسم که با حضور پرشور کارکنان برگزار شد پرفسورسلیمی استاد انگیزشی، دکتر سیدا مرد حافظه ایران صحبت هایی را ایراد کردند. قرعه کشی‌های متعددی نیز در این مراسم انجام شد و کارکنان جوایز نقدی، استفاده از امکانات ورزشی دانشگاه و سفر مشهد مقدس دریافت کردند.گروه موسیقی «عرفان» نیز به اجرای برنامه پرداخت.
در پایان نشست نمایندگان کارکنان در بخش‌های انتظامات، خدمات، نماینده شورای کارکنان ونماینده کارکنان خانم و کارکنان رسمی، پیمانی و قرار دادی درخواست ها و دغدغه‌های خود را در خصوص سرویس‌های ایاب و ذهاب، بیمه تکمیلی، برگزاری گردهمایی برای کارکنان شرکتی، استفاده از توانمندی‌های کارکنان خانم در پست‌های مدیریتی، افزایش فوق‌العاده‌ها، دریافت وام، تسریع در تاسیس مهدکودک دانشگاه، توجه بیشتربه ورزش بانوان و .... را مطرح و پاسخ‌های لازم توسط مدیر اداری و پشتیبانی ارائه شد.