دانشکده مهندسی پلیمر و رنگ- گروه صنایع پلیمر
گروه صنایع پلیمر

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها
سابقه فعالیت آموزشی و پژوهشی گروه صنایع پلیمر به حدود سال ۱۳۵۴ برمی گردد که دانشجویانی در مقطع کارشناسی ارشد بطور رسمی در این دانشگاه با حوزه‌ی علم پلیمر آشنا و در آن راستا جهت گیری تحصیلی نمودند. تقویت رشته مهندسی پلیمر در سالهای بعد با قوت دنبال شد تا اینکه گروه صنایع پلیمر  در سال ۱۳۵۸ بعنوان اولین و تنها گروه در این حوزه‌ی علمی در کشور و منطقه پا به عرصه فعالیت ویژه‌تر گذاشت. این تلاش ها در سال ۱۳۶۸ به تاسیس اولین دانشکده مهندسی پلیمر در دانشگاه صنعتی امیرکبیر منجر گردید. در حال حاضر این گروه به عنوان یکی از گروه­های تخصصی سه گانه در دانشکده مهندسی پلیمر و رنگ فعالیت می­‌نماید. هدف اصلی از تاسیس این گروه تربیت دانش‌­آموختگانی توانمند و کارآمد در چهار حوزه‌ی اصلی تولید مواد پلیمری، خواص و طراحی محصولات پلیمری، فرآورش و بکارگیری آنها در صنایع مختلف بوده است. دانشجویان مستعد و علاقمند می­‌توانند در هر چهار مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد ، دکتری و پسا دکترا در زمینه تخصصی پلیمر تحصیل نموده و توانمندی­های علمی و فنی لازم در این حوزه را کسب نمایند. به دلیل نفوذ قابل توجه و غیر قابل اجتناب مواد پلیمری در سایر حوزه‌های علمی از قبیل راه و ساختمان، برق و الکترونیک، پزشکی، هوافضا، حمل و نقل، نظامی و غیره دانش‌­آموختگان این گروه می‌­توانند در گستره وسیعی از صنایع فعالیت نمایند.
یکی از ویژگی­های شاخص این رشته این است که دانش­‌آموختگان آن با پشتوانه علمی و فنی کسب شده در دوران تحصیل و با سرمایه‌­ای نسبتا اندک می­‌توانند در حوزه­‌های مختلف پلیمر و برای صنایع گوناگون کارآفرینی نموده و زمینه اشتغال سایر دانش‌­آموختگان مرتبط را فراهم سازند. کشور ما به دلیل وجود ذخایر عظیم نفت و گاز و تنوع محصولات کشاورزی و منابع طبیعی که ماده‌ی اولیه بسیاری از پلیمرهای مصنوعی و طبیعی است، این رشته را به یکی از استراتژیک‌ترین شاخه‌های علم در کشور در ایجاد ارزش افزوده در مواد و محصولات، تبدیل نموده است.
بخش قابل توجهی از پروژه‌­های تحصیلات تکمیلی این گروه با نگاه به نیازهای علمی و فناورانه صنایع مختلف کشور به پلیمرها تعریف و اجرا می­شود و به همین جهت دانش‌­آموختگان دوره‌­های تحصیلات تکمیلی آن از قابلیت بسیار بالایی در پیشبرد پژوهش­های حرفه­‌ای و صنعتی برخوردار هستند. علاوه بر این، پژوهش­های مرز دانش و با فناوری بالا نیز در این گروه پیگیری می­شود. به عنوان نمونه، پلیمر­های هوشمند و با کارآیی ویژه، بایو پلیمرها، پلیمرهای هادی و نانو کامپوزیتها از زمینه­‌های نوظهور و مورد توجه صنایع جهانی بوده که بخشی از فعالیت­های پژوهشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی این گروه معطوف به آن است.
این گروه مفتخر است که پس از چهار دهه فعالیت با تربیت بیش از ۲۰۰۰ دانش‌­آموخته کارشناسی، ۱۰۰۰ دانش‌­آموخته کارشناسی ارشد و ۱۰۰ دانش­‌آموخته دکتری سهم کم نظیری در تامین نیروی انسانی متخصص صنایع مرتبط با این حوزه در کشور را داشته است.
نشانی مطلب در وبگاه دانشکده مهندسی پلیمر و رنگ:
http://aut.ac.ir/find-6.2269.2229.fa.html
برگشت به اصل مطلب